YOUTUBE FB

Mitä osteopatia on?

Osteopatia on Andrew Taylor Stillin (1828-1917) kehittämä terveyttä edistävä hoitomuoto, jonka tavoitteena on kehon sisäinen tasapaino ja luonnollinen liikkuvuus. Suomessa osteopaatti on Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan ja häiriöiden diagnosointiin sekä manuaaliseen hoitoon. Osteopaatilla on syvällinen yleisen ja soveltavan fysiologian, embryologian, neurologian ja anatomian sekä manuaalisen terapian tietämys. Osteopaattinen hoito on aina systeemistä, kokonaisvaltaista, joka edistää terveyttä ja vitaliteettia sekä traumojen jälkeistä toipumista.

Osteopaatti Jani Somppi Amplia Klinikka

Osteopaatti D.O. Jani Somppi

Amplia Klinikalla osteopatia-asiakkaita hoitaa Valviran hyväksymä Osteopaatti D.O. Jani Somppi, joka on erikoistunut biodynaamiseen kraniaali osteopatiaan Suomessa ja Sveitsissä jo 9 vuoden ajan. Jani Sompilla on erikoisosaamista osteopatiasta seuraavilla osa-alueilla: akuutit ja krooniset tuki- ja liikuntaelimistön kipu- ja jännitystilat, CFS krooninen väsymysoireyhtymä ja uupumus, lasten ja raskaana olevien osteopaattinen hoito (SOCK-program), urheilijoiden ylikuntotilan osteopaattinen hoito, unettomuus, traumojen jälkeinen kuntoutus sekä niiden kokonaisvaltainen osteopaattinen hoito.

Osteopatia omana kokemuksena

”Olen aina ollut kiinnostunut terveydestä ja elinvoimasta. Saadessani aikoinaan avun omaan vaivaani osteopaatti D.O. Pekka Kumpulaisen hoidosta kiinnostuin ja innostuin syvällisemmin osteopatiasta. Olen vuosia toiminut liikunnan ja urheilun parissa liikunnanohjaajana ja liikuntafysiologina. Ymmärrys siitä, että keholla on kyky toipua, kun sille annetaan mahdollisuus, on merkittävää. Mielestäni osteopatialla on erinomaiset mahdollisuudet niin terveyden editämisessä  kuin myös kivun ja traumojen hoidossa. Mitä nopeammin asiakkaan häiriötila, trauma saadaan hoidettua kehosta pois, sitä nopeammin ja syvällisemmin alkaa kuntoutuminen. Hienoa on ollut havaita, että systeeminen, kokonaisvaltainen osteopaattinen hoito todella edistää terveyttä. Tämä näkyy myös laboratoriokokein arvioituna. Oirekeskeisen manuaalisen terapian sijaan osteopaatti lähestyy asiakasta kokonaisvaltaisesti terveyttä etsien ja sitä vahvistaen.”

Lisätietoa osteopatiasta