YOUTUBE FB

Nina Saine

amplia_henkilök_1_1

Nina Saine toimii Amplian Hyvinvointikeskuksessa.

Diplomiravintoneuvoja Nina Saine toimii Amplia Hyvinvointikeskuksessa asiakkaiden parissa, joilla on haasteenaan mm. kilpirauhas- ja muiden hormonitoiminnan ongelmia, ylipainoa, metabolista oireyhtymää, masennusta, fibromyalgiaa, uupumus- ja ylikuntotiloja ja autoimmuunisairauksia. Ravitsemuksellisiin tukihoitoihin kuuluu mm. ruokavalion ohjausta, ravintolisäohjelman rakentamista ja sen miettimistä yhdessä millaisista hoitokokonaisuuksista asiakas voisi hyötyä. Nina käyttää työssään myös laajalti funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestejä, joihin hänellä on tulkintapätevyys ja jotka ovat saatavissa Amplia Klinikan kautta. Käytettävissä on myös geenitestejä, joiden avulla voidaan optimoida ravitsemusta ja liikuntaa.

Ninalla on omakohtaista kokemusta mm. vaikean kilpirauhasen vajaatoimintaoireiston, fibromyalgian, masennuksen ja PCOS:n selättämisestä kokonaisvaltaisella hoidolla.

Omat myönteiset kokemukset funktionaalisesta lääketieteestä, ravitsemushoidoista ja ravintolisien käytöstä rohkaisivat myös opiskelemaan alalle, koska hänellä heräsi voimakas halu auttaa myös muita voimaan paremmin.

Keskeistä Ninan työssä:

-Asiakkaan kuunteleminen, hänen tilanteensa tarkka kartoittaminen ja työskenteleminen asiakkaan voimavaroista ja tarpeista käsin.

-Vankka ihmisen biokemian ja ravitsemusfysiologian tunteminen, myös henkisen aspektin huomioiminen toipumisprosessin edetessä.

-Systemaattisuus: Kaikkea ei voida tehdä kerralla, mutta kulloinkin pyritään määrittelemään mitkä ovat keskeisiä toimia, joiden avulla päästään eteenpäin.

Toimintatapa pohjaa funktionaaliseen lääketieteeseen, jossa etsitään perimmäisiä syitä kehon epätasapainotilojen kehittymiselle ja autetaan kehoa jälleen saavuttamaan tasapainoinen tila tukemalla sen omia korjaus- ja toipumisprosesseja mm. ruokavalion, ravintilisien ja yrttien avulla.

Nina Saine toimii vuoden 2017 alusta Suomen Ravintoterapiayhdisyksen puheenjohtajana. Lisäksi hän on Suomen Terveysjärjestön hallituksen jäsen.

Opinnot:

Koululääketieteen perusteet, Kairon Instituutti

Ravitsemustieteen opintoja, Helsingin avoin yliopisto

Terveyden Tukipilarit-kursseja, Pro Health

Diplomiravintoterapeutti, Terveysopisto Salus

Nordic Laboratories-testien koulutuksia

Meta Health perusteet