YOUTUBE FB

Taija Somppi

amplia_taija

Taija Somppi toimii Amplia Klinikan lääkärikeskuksessa ja fysikaalisessa hoitolaitoksessa.

Yleis- ja verisuonikirurgian erikoislääkäri (Tampereen Yliopisto, Lääketieteellinen tdk)
Lääketieteen lisensiaatti, LL (Turun Yliopisto, Lääketieteellinen tdk)
Fysioterapeutti, ft (Turun Terveydenhuolto-oppilaitos)

Jäsenyydet:

Suomen Lääkäriliitto, Kirurgiyhdistys, ESPEN, FISPEN

 

Taija Sompin osaamisalueita:

  • Verisuonikirurgisten ongelmien diagnosointi ja hoito: suonikohjujen ja uusintasuonikohjujen leikkaushoito, suonikohjujen ja ihon sisäisten hämähäkkisuonten vaahtoskleroterapia. Valtimokovettumataudin diagnosointi ja hoito
  • Tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien ja epäselvien kiputilojen diagnosointi ja hoito: niska-, selkä-, ylä- ja alaraajakivut, heijastekivut jne.
  • Kortisoni-, otsoni- ja puuduteinjektiot, nivelpunktiot
  • Kasvojen juonteiden ja ryppyjen botuliini- ja täytehoidot uusimmilla tekniikoilla, kasvojen muotoilu ja kohotus. Huulien täytehoidot ja muotoilu, arpien muokkaus (Restylane, Perlane, Restylane-Lipp, Restylane Vital/Touch, Azzalure)
  • Yleiskirurgisten ongelmien diagnosointi ja niiden kirurginen hoito: kasvojen ja muiden alueiden luomet ihoa säästävillä tekniikoilla, erilaisten pattien poistot, syylien ja känsäsyylien kertapoistot, kynsialustan korjaus (sisäänkasvanut kynsi), säärihaavojen hoito, peräaukon alueen ongelmat, kuten peräpukamat, pakaravaon krooniset fistelit (sinus pilonidalis), peräaukon ja sen ympärysalueiden krooniset paiseet ja fistelit ihoa säästävillä tekniikoilla anatomisia rakenteita kunnioittaen, napa- ja nivustyrät
  • Urologiset- ja gynekologiset leikkaukset: häpyhuulten plastiat/pienennykset, immenkalvon korjausleikkaukset, ympärileikkaus, frenuloplastia, peniksen ”pidennys”/pudottaminen alas jänteen katkaisulla, vesikives- ja spermatoceleleikkaukset, miesten sterilisaatio, orkidopexia eli laskeutumattoman kiveksen kiinnitys kivespussiin, ym.
  • Käsikirurgiset leikkaukset: mm. pattien poistot käsistä ja sormista, canalis carpin eli rannekanava-ahtauman leikkaushoito, Dupytrenin kontrakturien eli kiristävän jännekalvon leikkaushoito, ganglion eli hyytelörakon poistot (ei yleensä tarvita leikkausta), ym.
  • Sairauksien diagnostiikka ja hoito: Sydän- ja verisuonisairaudet, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, nivelreuma, sidekudosreuma, fibromyalgia, diabetes, iho- ja suolistosairaudet, allergiat, astma, syöpä, neurologiset sairaudet, väsymysoireyhtymä (CFS)
  • Terveyttä edistävä kohdennettu ravinto-ohjeistus

Kielitaito:

  • Suomi, Ruotsi, Englanti