YOUTUBE FB Instagram

Arkisto aiheelle ‘Videot’

MTV:n haastattelu: Ravinto sairastuttaa ja parantaa

Amplia-klinikan Taija ja Jani Sompin haastattelu MTV:n Huomenta Suomessa 10.9.2015.  Aiheena ravinto sairastuttaa ja parantaa. Kirurgi Taija Sompin mukaan viljoista on löydetty monenlaisia sairastuttavia tekijöitä.

Katso tästä MTV Huomenta Suomi -lähetyksen haastattelu osa 1!  

Katso tästä MTV Huomenta Suomi -lähetyksen haastattelu osa 2!

 

mtvsompit_viljat

Radio Pori 2.10.2014

Aallon harjalla – Asiaa terveydestä ohjelmassa aiheena oli kiistelty kilpirauhanen. T3-hormonin käyttö jakaa lääkärikuntaa ja Valvira on ottanut asiaan kielteisen kannan. Asiantuntijana Suomen Terveysjärjestön kanssa yhteistyössä toteutettavassa ohjelmassa on yleis- ja verisuonikirurgi Taija Somppi.

Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan.

Akuutti: Haastattelussa yleis- ja verisuonikirurgi Taija Somppi

Verisuonikirurgi Taija Somppi Ylen Akuutin haastattelussa. Onko vehnä terveydelle vaarallista?

– Ei pelkästään vehnä vaan kaikki nopeat hiilihydraatit sekä myös muut gluteenia sisältävät viljat kuten ruis ja ohra, vastaa vähähiilihydraattisen ruokavalion puolesta puhuva yleis- ja verisuonikirurgi Taija Somppi.

Davis pitää vehnää syynä lihavuuteen, mutta myös moniin suomalaistenkin kansansairauksiin kuten aikuisiän diabetekseen ja sydän- ja verisuonisairauksiin.

– Gluteenipitoiset viljat kuten vehnä ja ruis muuttuvat suolistossa sokeriksi ja sokeri taas nostaa veren sokeriarvoja ja elimistön insuliinitasoja. Jatkuvasti korkea insuliinitaso elimistössä puolestaan aiheuttaa kroonista tulehdusta, jolla on yhteys moniin sairauksiin kuten esimerkiksi Alzheimerin tautiin, lääkäri Taija Somppi vastaa.

Katso ja lue lisää.

Haastattelu saatavilla myös YLE Areenasta.

Nordic Health Sprays – Karoliina Blackburn ja vitamiinitulokset 3/14

Katso tämä video ja koe Karoliinan Blackburnin ja Jani Sompin kanssa, kuinka helposti löytyy ratkaisu, jos ongelmana on vitamiinien puutos.