YOUTUBE FB Instagram

Hormonaalinen epätasapaino

Voisiko oireidesi syynä olla hormonaalinen epätasapainotila?

  • Kärsitkö kilpirauhasen vajaatoiminnan oireista?
  • Kärsitkö lisämunuaisen vajaatoiminta oireista?
  • Onko sinulla CFS?
  • Onko sinulla NTIS?

Amplia Klinikka tarjoaa omasta jaksamisesta kiinnostuneille sekä jo väsymykseen ja uupumukseen sairastuneille moniammatillista palvelua niin hormonaalisen toiminnan edistämiseksi kuin myös kilpirauhasen ja lisämunuaisen vajaatoiminnasta toipumiseksi.

Meillä on erityisosaaminen ja kokemus tuhansien potilaiden hormonaalisten epätasapainotilojen, kuten NTIS, CFS sekä lisämunuaisen vajaatoiminta, lääkkeettömästä sekä lääkkeellisestä, moniammatillisesta hoidosta.

Suomessa kilpirauhasen vajaatoiminnan hoito julkisessa terveydenhuollossa sekä erikoissairaanhoidossa on kriisissä. Apua hakevat ihmiset kärsivät usein seuraavista vajaatoiminnan oireista vuosia ilman apua: väsymys, uupumus, palelu, turvotus, selittämätön kipu, masennus, ylipaino. Useimmat epäselvät potilastapaukset, joiden oireiden taustalla on hormonaalinen epätasapaino eli fyysinen syy, hoidetaan lääkkeellisesti mielenterveyspotilaan statuksella.

Taustaa

Kilpirauhasen vajaatoiminnan tavanomainen lääkkeellinen hoito on Thyroxin. Osa potilaista ei kuitenkaan saa täyttä hoitovastetta tai vastetta ollenkaan kyseisellä lääkkeellä.

EU-alueella kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoprotokolla kattaa useita lääkevaihtoehtoja. Näitä kaikkia lääkkeitä on saatavissa myös Suomesta ja niitä valvoo Fimea.

Kilpirauhaspotilainen hoidon seuranta Suomessa on potilasehtoinen, keskimäärin vain 1-2 krt vuodessa. Voidaan neutraalisti todeta, että endokrinologia on kilpirauhasen vajaatoiminnan suhteen Suomessa suuressa kriisissä, koska apua tarvitsevat suomalaiset joutuvat matkustamaan Keski-Eurooppaan saamaan oikeaa lääkkeellistä hoitoa sairauteensa.

Amplia Klinikan hormonisairauksien ja epätasapainotilojen hoitoprotokolla on aktiivinen, faktapohjainen. Tarjoamme asiakkaillemme palvelukonseptimme kautta spesifit tutkimukset sekä kohdennetut vitaliteettia ja hormonaalista tasapainoa edistävät hoitoprotokollat sekä rinnakkaishoidon henkilökohtaiset suunnitelmat.

Palveluun kuuluvat asiakkaan toipumistilan edellytysten selvittäminen, henkilökohtaiset kuntoutumissuunnitelmat aktiivisen toipumisen tueksi sekä toipumista mukaileva jatkoseuranta.

Lue lisää asiasta: Parantavat Hormonit -kirjasta