YOUTUBE FB Instagram

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen
terapeutin vastaanotto

Ampliassa toimii nyt myös perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeutin, Hanna Suutarin vastaanotto, jossa voit saada avun oireisiisi kokonaisvaltaisesti. Hoitomenetelmiä ovat esimerkiksi akupunktio, kuivakuppaus tai tulineula.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeutti Hanna Suutari

Kiinalaisesta lääketieteestä ja akupunktiosta voit saada apua mm. stressioireisiin ja uupumukseen, kuukautiskipuihin ja muihin hormonaalisiin oireisiin, päänsärkyyn, allergiaan tai uniongelmiin.

Hanna Suutari on koulutukseltaan terveydenhoitaja, joten hänen hoidoissaan yhdistyvät länsimaisen lääketieteen tuntemus sekä perinteisen kiinalaisen lääketieteen taitaminen, lempeästi ja varmasti.

 

Mitä on perinteinen kiinalainen lääketiede?

Perinteinen kiinalainen lääketiede (PKL) on vuosituhansia vanha kokonaisvaltainen tiede, jossa ihminen nähdään energeettisenä kokonaisuutena. Akupunktio on PKL:n hoitomenetelmistä tärkein ja tunnetuin.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan ihmiseen vaikuttavat kehon sisäiset ja ulkoiset tekijät. Ympäristömme ja kehomme muuttuvat kaiken aikaa ja tärkein tehtävämme on sopeutua tähän muutokseen. Meihin vaikuttavat esimerkiksi tunteet, sääolosuhteet, kanssaihmiset, vuodenajat, liikuntatottumukset, elämänrytmi, ruokailu- ja muut elämäntavat, virukset ja bakteerit sekä perimä.

Mikä tahansa liiallisena tai liian vähäisenä saa kehomme energiatasapainon häiriintymään, mikä ilmenee erilaisina oireina ja sairauksina. Yksinkertainen esimerkki on voimakkaiden tunteiden vaikutus kehoon: viha voi vaikuttaa maksaan, ilo sydämeen, huoli pernaan, suru keuhkoihin ja pelko munuaisiin. Kehomme reagoi herkästi myös esimerkiksi liialliseen kylmyyteen tai kuumuuteen jne.

Kiinalainen lääketiede käsittelee ihmistä kehossa kulkevien energiakanavien (meridiaanien) sekä sisäelinten toiminnan kautta. Kehossa on satoja akupunktiopisteitä meridiaanien varrella ja jokaisella elimellä on tarkka oma vastuunsa kehomme toiminnasta.

Meridiaanit muodostavat tärkeän verkoston kehomme sisällä ja luovat yhteyksiä eri elinten välille. Hoidossa käytettävät akupunktiopisteet valitaan tarkasti sen mukaan, mihin elimeen tai meridiaaniin halutaan vaikuttaa ja millaisia hoitovaikutuksia halutaan saada aikaiseksi.

PKL:n sisäelinoppi ihmiskehon toiminnasta on monilta osin yhteneväinen länsimaisen lääketieteen kanssa. Perinteinen kiinalainen lääketiede tarkastelee kuitenkin ihmistä enemmän kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen ja hoidon kulmakivi on oireen perimmäisen syyn löytäminen.

Hoito muodostuu aina yksilöllisesti. Vaikka oire olisi sama (esimerkiksi päänsärky), voi syitä oireeseen olla useita erilaisia.

Hoidossa huomioitavaa:

 • Verenohennuslääkitys, verenvuototauti sekä verenvuotoriskin aiheuttava maksasairaus on este hoidolle (suurentunut mustelma- ja verenvuotoriski)
 • Vakavasti sydänsairaita tai muuten erittäin heikkokuntoisia tulee hoitaa varoen
 • Raskausaika ei ole este hoidolle, kunhan tietyt akupunktiopisteet ja pisteyhdistelmät jätetään pois hoidosta
 • Haittavaikutuksena pistosalueelle voi joskus tulla mustelma
 • Toisinaan olemassa olevat oireet voivat hetkellisesti ensin hieman voimistua

 

Kiinalaisen lääketieteen hoitomenetelmät Ampliassa

 

Akupunktio

Akupunktiohoidossa ohuet, steriilit, kertakäyttöiset neulat pistetään tarkkaan valikoituihin akupunktiopisteisiin ja niiden annetaan vaikuttaa noin 20-30 minuuttia. Hoidon periaatteena on ohjata kehoa toimimaan oikealla tavalla valittujen pisteiden kautta, sekä auttaa kehon energiavirtauksia palautumaan tasapainoon.

Akupunktio Tampere

Korva-akupunktio

Korvassa sijaitsevasta mikrojärjestelmästä löytyvät kehomme kaikki osa-alueet omina pisteinä. Perinteisesti korvien pisteitä käytetään muun hoidon tukena ja lisänä. Korviin voidaan käyttää pieniä neuloja tai jättää pisteisiin vaikuttamaan muutamaksi päiväksi pienet kuulat.

Tulineula

Tulineula on wolfram-metallista valmistettu neula joka kuumennetaan liekillä hehkuvan kuumaksi ja pistetään nopeasti haluttuun kohtaan. Tulineulaa käytetään vain nopeasti, sitä ei jätetä paikoilleen vaikuttamaan.

Tulineula akupunktio Tampere

Tulineulasta leviää nopeasti miellyttävä lämmön tunne pistokohdan ympärille. Tulineula sopii tehokkaaksi hoitomuodoksi esimerkiksi paikallisiin kipuihin ja turvotuksiin, vaikeasti paraneviin haavoihin ja arpiin, tulehduksiin, syyliin ja muihin ihon hyvänlaatuisiin muutoksiin, lihasjännityksiin ja tuntopuutoksiin sekä moneen muuhun vaivaan.

Kuivakuppaus

Kuivakuppauksessa ei tehdä reikää ihoon kuten verikukkauksessa, vaan kupin annetaan vaikuttaa hetken aikaa halutulla alueella. Kuppia iholla liu-uttamalla saadaan aktivoitua verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä lihakset rentotumaan.

Liukukuppausta voi verrata vaikutuksiltaan myös perinteiseen hierontaan, mutta lyhyempi aika riittää hoidollisesti. Kuivakuppausta käytetään joko yksinään tai muun hoidon lisänä. Hoito voi aiheuttaa vaarattomia pintamustelmia, mitkä häviävät yleensä muutamissa päivissä.

Moxibustio

Lämpimällä moksasikarilla voidaan hoitaa suoraan meridiaania ja akupisteitä tai kohdentaa lämpö neulaan akupunktiohoidon tehostamiseksi. Moxibustio on miellyttävä ja tehokas keino lämmittää ja vahvistaa kehoa, sillä hoidetaan yleisimmin kylmästä ja kosteudesta johtuvia oireita.

Hieronta (tuina) ja akupainanta

Meridiaaneja ja akupunktiopisteitä voidaan käsitellä hieroen tai pitkäkestoisesti painellen. Nämä menetelmät laukaisevat tehokkaasti lihasjännityksiä, vilkastuttavat energiakiertoa ja vahvistavat aineenvaihduntaa. Tuina ja akupainanta ovat hyviä hoitomuotoja myös lasten moninaisiin oireisiin, kuten esimerkiksi vastasyntyneen vatsaoireet tai keuhkojen limaisuus.

Ravitsemuksellinen neuvonta ja elämäntapaohjaus

Halutessasi voit saada ohjeita, miten voit tukea kehosi hyvinvointi ja paranemisprosessia ravitsemuksen ja elämäntapamuutosten kautta.

Millaisiin vaivoihin voit saada apua?

Maailman terveysjärjestö WHO on 2003 laatinut listan oireista ja sairauksista, joiden hoidossa se suosittaa akupunktion käyttöä. Näihin sairauksiin akupunktion teho on osoitettu kontrolloiduin tutkimuksin tai hoidon terapeuttisella vaikutuksella. Näinä päivinä nykytieteen keinoin on pystytty monissa tutkimuksissa todentamaan hoitojen vaikuttavuus ja tutkimustietoa tulee koko ajan lisää.

Hyviä hoitotuloksia on saatu esimerkiksi seuraavien vaivojen hoidossa:

 • Migreeni
 • Kuukautiskivut ja muut kuukautishäiriöt tai vaihdevuosioireet
 • Huimaus
 • Astma ja allergiaoireet
 • Reuma sekä muut tulehdukselliset sairaudet
 • Kohonnut verenpaine
 • Masennus
 • Stressi ja unettomuus
 • Erilaiset vatsavaivat
 • Paikalliset kipuoireet, kuten kyynärpään kipu, olkapään kipu, selkäkipu, polvikipu

Hyviä hoitokokemuksia on saatu myös lapsettomuushoitojen tukena sekä erilaisten lääkkeiden haittavaikutusten helpottamiseksi. Käytännössä voit saada apua lähes kaikenlaisiin oireisiin!

 

Hanna Suutarin oma kokemus perinteisen
kiinalaisen lääketieteen hoidosta

Kokonaisvaltainen hyvinvointi, oireiden perimmäisiin syihin perehtyminen ja myös tunteiden huomioiminen sairauksien ja oireiden synnyssä on aina kiehtonut minua. Perinteinen kiinalainen lääketiede on antanut avaimet nähdä ihminen yksilöllisenä ja monimuotoisena kokonaisuutena.

Olen itse saanut alunperin akupunktiosta avun raskausaikana ilmenneeseen iskiaskipuun. Kuopukseni synnytystä myös käynnisteltiin akupunktion avulla. Itselläni synnytys ei käynnistynyt suoraan akupunktiohoidon jälkeen, mutta H-hetken koittaessa oli synnytys huomattavasti helpompi kuin esikoisen syntymä.

Viime vuosina olen saanut itse avun kiinalaisesta lääketieteestä muun muassa siitepölyallergiaan, pms-oireisiin, kuukautiskipuihin, ukkosella ilmaantuvaan päänsärkyyn ja paikallisiin kiputuntemuksiin. Viimeisimpänä hoidin polvestani paarman aiheuttaman allergisen reaktion tavallisten akupunktioneulojen ja tulineulan avulla. Oireet hävisivät alle vuorokaudessa, kun aikaisempina kesinä vastaavanlaiset oireet ovat jatkuneet noin viikon.

Hyvät hoitotulokset ovat palkitsevia ja inspiroivia! Pyrin jokaisen asiakkaani kanssa löytämään oireiden perimmäisen syyn, jolloin hoitotulokset ovat tehokkaita.

Akupunktio Tampere

Osa vaivoista on hoidettavissa yhdellä hoitokerralla, osaan vaaditaan muutama käynti ja toisinaan tulee kysymykseen pidempi hoitojakso. Optimitilanne olisi, että kehoa päästäisiin hoitamaan sairauksia ennaltaehkäisten, kehoa vahvistaen.

Esimerkiksi kevään ja kesän siitepölyallergioita on hyvä hoitaa pari kuukautta aikaisemmin kuin oireet yleensä alkavat. Jos taas astmaoireesi pahenevat talvipakkasilla, olisi keuhkoja hyvä vahvistaa jo ennen talvea. Todettakoon kuitenkin, että hoito keskittyy usein jo olemassa olevien oireiden hoitamiseen.

Neulakammo ei ole este tulla vastaanotolle. Neulojen sijaan on käytettävissä myös muita hoitomuotoja. Olen kuitenkin taitava pistäjä ja pyrin aina laittamaan neulat niin, että tuntemus olisi mahdollisimman huomaamaton.

 

Asiakkaiden kokemuksia

”Hain alun perin akupunktiosta apua unettomuuteen ja migreeniin. Olen kokeillut monia eri hoitoja ja koen, että akupunktiosta olen saanut parhaimman avun. Hoidon jälkeen olo on rentoutunut ja voimaantunut. Voin suositella kaikille! Jos pelkäät neuloja tai jokin epäilyttää tai pelottaa neulahoidossa, Hanna Suutarin pehmeä ote saa pelot häviämään, paras akupunktiohoitaja ”urani” varrella!”

– Tiina

”Hain akupunktiosta apua kyynärvarren tuntopuutokseen. Jo ensimmäisen akupunktiohoitokerran jälkeen fysioterapeuttini ihmetteli mitä kädelle on tapahtunut, kun hoitotulokset olivat niin hyvät ja hänenkin helposti huomattavissa!”

– Eveliina

”Sain hoidosta monipuolista apua ja tulokset olivat jopa mitattavissa älykelloni näyttäessä, että olin rentoutunut superhyvin hoidon aikana!”

– Sini

”Hanna tuli tekemään minulle ja 15-vuotiaalle pojallemme akupunktiohoidot kotikäynnillä. Hannalla oli ammattimaiset otteet ja asiantunteva lähestyminen hoidettaviin vaivoihimme. Hoidon hän suoritti rauhallisesti ja välillä kysymyksiimme vastaillen. Hannasta paistoi halu perehtyä kunnolla tilanteisiimme ja se tuntui näin asiakkaan näkökulmasta oikein hyvältä ja turvalliselta.”

– Laura

”Olen aina ollut kiinnostunut vaihtoehtoishoidoista koska niillä vaikutetaan kok kehon toimintaan. Hanna on tehnyt akupunktiohoitoja minulle. Akupunktiosta olen saanut virkeyttä, vartaloon rentoutta ja muutenkin vaan todella hyvän olon. Hanna on työssään taitava ja persoonana helposti lähestyttävä ja luonteva.”

– Mariette

”Oireenani oli polvien turvotus, mille lääkärin tutkimuksissa ei löytynyt selkeää syytä. Turvotus esti minua liikkumasta normaalisti, polvet olivat kankeat ja kipeät ja oireet olivat jatkuneet jo pidemmän aikaa. Heti pari tuntia ensimmäisen hoidon (akupunktio + tulineula) jälkeen jalkoihin tuli selvästi lisää liikkuvuutta ja turvotus alkoi laskea. Hanna on lämminsydäminen ja empaattinen hoitaja, hänelle on helppo puhua arkaluontoisemmistakin asioista. Hyväksyvä läsnäolo hoitotilanteessa luo turvallisen tunteen. 100% luotto Hannan hoitoihin!”

– Eveliina

”Hakeuduin Hannan luokse pahentuneen migreenin vuoksi mihin en lääkäriltä saanut apua huolimatta kahdesta migreenin estolääkkeestä sekä kohtauslääkkeestä. Migreeni oli pahentunut muutamaa kuukautta aiemmin sattuneen työtapaturman vuoksi ja oli lähes päivittäistä. Hanna on erittäin miellyttävä, empaattinen ja asiakasta hyvin kuunteleva hoitaja, joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena. Migreeni hävisi lopulta akupunktion avulla lähes kokonaan ja kärsin siitä enää vain satunnaisesti. Samalla sain apua leukaan ja sormeen. Minulle oli leikattu leukaan tekonivel reilua vuotta aiemmin ja alue oli jäänyt tunnottomaksi korvan edestä ja ohimolta. Koko alue tuntui olevan krampissa ja kireä. Akupunktio auttoi rentouttamaan leuan alueen ja jopa tuntu palasi takaisin minkä ei pitänyt olla enää mahdollista vuoden kuluttua leikkauksesta. Sormessani oli tulehdus jänteessä ja sormi oli turvonnut sekä kipeä. Hanna hoiti sormea tulineulalla ja sormi oli seuraavana päivänä parantunut ja kivuton.”

– Jonna