YOUTUBE FB Instagram

Osteopaatti hoitaa terveyttä ja edistää kehon tasapainoa

Osteopaatti hoitaa asiakasta kokonaisvaltaisesti ja etsii vaivan oireiden takana olevaa todellista syytä. Osteopaattinen hoito edistää terveyttä ja hyvää oloa, parantaa sydän- ja verenkiertoelimistön sekä tuki- ja liikuntaelimistön terveyttä, tasapainottaa yöunta, voimistaa asiakkaan kehon omia säätely- ja paranemismekanismeja ja lisää elinvoimaa.

Osteopatiaa voidaan käyttää tukena monien sairauksien hoidossa, tästä esimerkkinä uupumus. Osteopaattiselle hoidolle on aina tunnusomaista herkkyys, rauhallisuus, rytmisyys, pehmeys ja kokonaisvaltaisuus.

Hoito alkaa aina lähtöhaastattelulla, jossa kartoitetaan laajasti asiakkaiden oireiden taustatekijät. Haastattelun jälkeen asiakkaalle suoritetaan osteopaattinen tutkimus, jossa tutkitaan kehon asentoa ja ryhtiä, selkärangan ja nivelten toimintaa ja joustavuutta sekä voima- ja jännitelinjoja ja hermoston toimintaa.

Osteopaatti tekee asiakkaalle yksilöllisen hoitosuunnitelman

Neurologisen tutkimuksen myötä voidaan diagnosoida mm. välilevyperäiset ongelmat ja mahdolliset hermojuuriahtaumat. Tutkimuksen ja ensimmäisen hoidon perusteella asiakkaalle tehdään hoitosuunnitelma, jonka pituus määräytyy vaivasta ja sen kestosta.

Osteopaattinen hoidon kesto vaihtelee asiakkaan vaivan ja hoitohetken tilanteen mukaan. Välillä positiivinen muutos asiakkaan tilanteeseen saadaan jo yksittäisellä hoidolla tai lyhyellä hoitojaksolla. Primäärisyyn hoitaminen korjaa kehoa usein tehokkaasti.

Osteopaattisen hoidon jälkeen olotila on usein rauhoittunut, levollinen, jopa virkistynyt. Jokainen asiakas saa yksilöllisen hoitosuunnitelman terveyden edistämiseksi.

Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille vauvoista senioreihin.

Milloin osteopaatille

Osteopaatti hoitaa manuaalisesti hyvin monia kehon eri ongelmia, kuten erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön ja hermoston kipu- ja jännitys- sekä heikkoustiloja. Osteopaatit hoitavat myös erilaisten traumojen, kuten mm. whiplash ja murtuma sekä sairauksien jälkitiloja, kuten mm. aivoinfarkti tai sydäninfarkti osallistuen yhdessä muun hoitotiimin kanssa asiakkaan kuntoutukseen. Hermoston vahvistamisella ja tasapainottamisella voidaan positiivisesti vaikuttaa moniin vaivoihin sekä edistää toipumista. Osteopaatti lähestyy hoitoa aina terveyttä edistäen. Osteopaatille hakeudutaan myös, kun halutaan ennaltehkäistä kehon erilaisten jännitys- sekä kipu- ja ärsytystilojen syntymistä.

Osteopaattinen hoito vaikuttaa lempeästi autnomiseen hermostoon auttaen mm. stressistä ja paljon matkustavien kokemasta JetLagista toipumisessa. Usein osteopaatille hakeudutaan, kun oireiden taustalla oleva syy ei selviä. Tyypillistä on myös, että asiakasta on jo hoidettu eri keinoilla ilman tulosta.

Yleisimpiä syitä osteopaatille hakeutumiseen ovat eriasteiset kehon ylikuormitustilat,
kuten esimerkiksi:

 • Selkäkipu
 • Välilevyperäiset ongelmat, ischias
 • Niska- ja hartiaseudun kipu, whiplash
 • Ylä- ja alaraajojen kiputilat, TOS-syndrooma, Ischias
 • Päänsärky, migreeni, huimaus
 • Erilaiset maha- ja suolistovaivat, IBS
 • Näkö- ja kuulohäiriöt, aistiyliherkkyys
 • Erilaisten traumojen jälkitilat ja niiden kuntoutus
 • Krooninen väsymys, uupumus, CFS, väsymys oireyhtymä
 • Hormonaaliset epätasapainotilat, kuten lisämunuaisen vajaatoiminta
 • Unettomuus
 • Laaja-alaisesti erilaiset sydänvaivat sekä sydän-, aivo- ja verisuonisairauksien jälkitilat
 • Diabetes ja liitännäissairaudet
 • Itkuisuus, koliikki, vatsavaivat, kehityshäiriöt ja synnytystraumat (lapset)

Osteopaatin vastaanotolle voi hakeutua puhtaasti myös, kun haluaa ylläpitää, edistää ja hoitaa terveyttä. Aasialainen tapa hoitaa kehoa ennen kipuja ja jännityksiä, on suositeltavaa. Parhaimmillaan osteopaattinen hoito on terveyttä edistävää, palauttavaa hoitoa, joka kohottaa vitaliteettiä.

Osteopatia kivun hoidossa

Amplia Klinikalla tutkitaan ja hoidetaan akuutteja ja pitkäkestoisia kiputiloja. Kaikissa akuuteissa traumoissa ja kiputiloissa pyrimme hoitamaan asiakasta osteopaattisesti 72 h sisään. Kliininen kokemus on osoittanut tämän edistävän huomattavasti asiakkaan toipumista mm. lihasrevähdystiloissa ja kipuspasmeissa.

Kivun hoitomme on yksilöllistä ja kokonaisvaltaista sisältäen osteopaattisen tutkimuksen ja hoidon sekä tarvittaessa kohdennetut, nopeavaikutteiset kipuinjektiot, Bauerfeind-tuet, anti-inflammatorisen ravitsemuksellisen tukihoidon.

Hoidamme moniammatillisena tiiminä, vuosien ammatitaidolla ja kokemuksella laaja-alaisesti akuutteja sekä kroonistuneita seuraavia tuki- ja liikuntaelimistön kipu- ja tulehdustiloja: selkäkipuvälilevyn pullistuma, ischias, lumbago, frozen shoulder, niveltulehdus, artriitti, tenniskyynärpää syndrooma, golfkyynärpää syndrooma, sekä neurologisia häiriötiloja, kuten migreeniä ja erilaisia päänsärkytiloja.

Älä jää kipusi kanssa yksin, anna asiantuntijoidemme auttaa ja varaa aikasi

puh 010 5811 999 ma-pe klo 10:00 – 16:00

akuuttiaikatiedustelut: klinikka(at)amplia.fi

Amplia Klinikalla on tarjolla AKUUTTEJA OSTEOPATIA-AIKOJA kipupotilaille.