YOUTUBE FB Instagram

Osteopatia ja urheilu

– suorituskyvyn maksimointia

Urheilijan osteopaattinen hoito on vaikuttava, tehokas ja kokonaisvaltainen manuaalisen terapian muoto, jonka kautta urheilija voi edistää omaa palautumistaan ja edistää traumoista toipumistaan.

Urheilijan osteopaattinen hoito tukee kehon tasapainoa sekä palatumiskykyä ja näin mahdollistaa paremman suorituskyvyn, vähentää loukkaantumisia ja edistää hermostollista toimintaa. Osteopatia tukee urheilijan kehon kokonaisvaltaista toimintaa.

Huippu-urheilijalle tärkeintä loukkaantumisen jälkeen päästä mahdollisimman nopeasti jatkamaan harjoittelua. Osteopaatti hoitaa kehon häiriötilan ohella koko kehoa edistäen ja nopeuttaen näin toipumista.

Välillä suorituskyvyn kohentumisen haasteet johtuvat ylikuntotilasta, jossa autonomisen kyky tavanomaiseen sympaattisen ja parasympaattisen aktiivisuuden säätelyyn on häiriintynyt. Osteopatia kautta tätä epätasapainossa olevaa kehon hermostollistatilaa voidaan tasapainottaa.

Traumoissa koko kehon kattava kartoitus ja osteopaattinen hoito edesauttavat urheilijaa kuntoutumaan nopeasti takaisin harjoittelun pariin.

Amplia Klinikalla hoidamme osteopaattisesti erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön venähdys- ja revähdysvammoja, kiputiloja, murtumien jälkitiloja sekä kehon ylikuormitustiloja. Akuuttitraumoissa pyrimme hoitamaan asiakasta 72 h sisään.

Osteopatia auttaa ylikuntotiloissa

Yhä useampia urheilijoita häiritsee harjoittelussaan ylikuormitus- ja ylikuntotilat. Omaehtoinen lihashuolto, palauttavat harjoitteet eivät aina riitä kehoa toipumaan.

On tärkeää ymmärtää, ettei urheilijan keholla ole aina riittävää omaehtoista, sisäsyntyistä kykyä palautua. Osteopatia tukee kehon kykyä rentoutua vaikuttaen mm. edistävästi ja rauhoittavasti yöuneen sekä tasapainottavasti autonomisen hermoston toimintaan.

Pääsääntöisesti kaikki urheilijat kertovat yöunensa kohentuneen osteopaattisten hoitojen myötä.

Osteopaattinen hoito tasapainottaa autonomista hermostoa

Traumojen ennaltaehkäisyssä on merkityksellistä keho tasapainotila kuormituksen ja levon suhteen. Tällöin keholla on kyky säilyttää luontainen elastisuus, koordinaatiokyky ja voimantuotto.

Autonomisen hermoston tasapainottaminen osteopaattisesti on yksi tehokkaimpia urheilijaa palauttavia menetelmiä. Osteopaattinen hoito vaikuttaa positiivisesti autonomisen hermoston tasapainottumisen kautta myös hormonaaliseen järjestelmään.

Osteopatia ja muut toipumista tukevat toimet

Amplia Klinikalla tarjoamme urheilijalle osteopatian ohella Amplian kokonaisvaltaista toipumiskonseptia, jossa yhdistyvät:

  • vitaliteettikuvaajien selvittämisen Amplia laboratorion kautta
  • toipumista tukevan yksilöllisen ravitsemussuunnitelman
  • Bauerfeind -aktiivitukien käytön.

Kaikessa toipumisessa merkityksellisintä on vitaliteetin tukeminen ja näin toipumisajan optimointi.

Lue lisää: vitaliteetista Parantava Ruoka ja Parantavat Rasvat -kirjoista

Varaa aika osteopaatille netistä tai puhelimella