YOUTUBE FB Instagram

Osteopatia, raskaus, vauvat ja lapset

Biodynaamista osteopatiaa – lempeää hoitoa raskaana olevalle ja vauvalle

Raskauden aikana useimmat kokevat kehossaan lonkka- ja alaselkäkipuja. Onko sinulla univaikeuksia tai päänsärkyä? Menikö synnytys normaalisti? Jäikö synnytyksestä kiputiloja? Nämä ovat oiva syy hakeutua osteopaatin vastaanotolle hellävaraiseen, lempeään hoitoon.

Kokonaisvaltaisen osteopaattisen hoidon aikana käydään läpi kehon jännitystiloja ja lempeästi tasapainotetaan kehoa.

Osteopatia ja vauvat

Kuinka vauvasi voi? Onko vauvan kehityksessä ja käyttäytymisessä jotain, mikä askarruttaa sinua? Osteopaattinen hoito on lempeä tuokio, jossa hellästi tutkitaan ja osteopaattisesti hoidetaan vauvan kehoa. Se on rentouttava ja rauhoittava hetki niin vanhemmalle kuin lapselle.

Synnytys on vauvalle iso kokemus. Synnytysajan pitkittyessä vauvan kallon luihin muodostuu voimakas paine, joka voi vaikuttaa kallon luihin ja muotoon. Synnytyksen seurauksena lapsessa saattaa tällöin ilmetä mm.kallon soikiomuotoisuutta, kaularangan virheasentoja, pään kierron toispuoleisuutta ja kasvojen alueen muutoksia. Vastasyntyneen keholla on kyky korjata näitä muutoksia, mutta useimmiten osteopaattinen hoito nopeuttaa vauvan oman kehon paranemiskykyä.

Yleisesti osteopaattista hoitoa suositellaan vauvalle, jos

  • Vauva itkee paljon ja nukkuu huonosti
  • Synnytystä on autettu mekaanisesti  esim. imukupilla
  • Napanuora on ollut kiertyneenä sikiön kaulan ympäri
  • Vauva on syntynyt kasvot edellä tai perätilassa
  • Keskos- ja keisarinleikkaustapauksissa
  • Vauvalla ilmenee toistuvia korvatulehduksia
  • Kärsii koliikista, oksentelusta, vatsa- ja ilmavaivoista

Voit varata Amplia Klinikalta ajan vauvan osteopaattiseen tarkastukseen ja hoitoon puh 010 5811 999.

Osteopatia ja lapset

Osteopaattinen hoito rentouttaa ja parantaa keskittymiskykyä

Kasvu on lapsen keholle haasteellista monilla eri tavoilla. Koulun aloittaminen, uusi ympäristö ja kouluruokailu haastavat myös lapsen vastustuskykyä.

Onko lapsellasi oppimis- tai keskittymisvaikeuksia? Haittaavatko kasvukivut liikkumista ja yöunta? Vaivavatko epämääräiset allergiset oireet? Satuttiko lapsesi itsensä kaatuessaan? Onko lapsellasi jokin sairaus?

Esimerkiksi nämä syyt ovat hyvä syy varata aika lapsen osteopaattiseen hoitoon.

Osteopaattinen hoito auttaa traumoissa

Lapset kolhivat itseään ja kaatuilevat usein leikkien tiimellyksessä.

Pienet kolhut paranevat usein itsestään, mutta joskus kehoon voi jäädä näistä tärskyistä pieniä jännitystiloja, jopa traumoja. Näiden hoitaminen on helpointa, kun ne hoidetaan varhaisessa vaiheessa.

Hoitamatta jättäminen voi aiheuttaa kehoon jännitystiloja, haitata normaalia kasvua ja kehitystä ja pahimmillaan ilmetä vielä aikuisiälläkin erilaisina kipu- ja jännitystiloina, kuten päänsärkynä, ryhtivirheinä ja hermostollisina epätasapainotiloina.

Lasten Osteopatia

Lasten osteopaattinen hoito on miellyttävä, lempeä, hellä koko kehon hoitotapa, jossa lapsen keho tasapainottuu ja rentoutuu. Yleisesti lasten osteopatia -hoidon tuloksena on yleisesti liikkuvaisempi, iloisempi, energisempi ja terveempi lapsi. Osteopaattinen hoito vaikuttaa kokonaisvaltaisesti lapsen kehoon, kuten hermostoon, verenkiertoon ja suoliston toimintaan.

Varaa aika osteopaattiseen hoitoon puhelimella tai netistä