YOUTUBE FB Instagram

Katja Lind

 

Naprapaatti Katja Lind

Olen Naprapaatti Katja Lind ja hoidan kiputiloja erilaisin manuaalisin menetelmin. Ohjaan asiakkaitani myös ylläpitämään hoitojen positiivisia vaikutuksia erilaisten kehollisten harjotteiden avulla, jolloin arjessa toimiminen on helpompaa.

Hoito on erittäin vaikuttavaa, kustannustehokasta ja monipuolista. Tavoitteeni on auttaa asiakkaitani akuuteissa ja kroonisissa kiputilanteissa ja sitä kautta mahdollistaa arjessa toimiminen kivuttomasti ja hallitusti.

Hoidan lähinnä kehon erilaisia kiputiloja sekä puutumisoireita. Ihminen on kuitenkin psykofyysishenkinen kokonaisuus, jolloin kaikki vaikuttaa kaikkeen. Arjen haastavat tilanteet, kuten stressi, jota ei osaa tai onnistu purkamaan tai alituinen paine saavat kivutkin tuntumaan paljon suuremmilta. Tästä johtuen olen erikoistunut myös mentaalipuolen valmennukseen.

Syvärentoutuksen sekä EFT- (Emotional Freedom Techniques) valmennuksen kautta pystyn erittäin  tehokkaasti helpottamaan stressiä, jännityksiä, kiputiloja, ahdistusta, riippuvuuksia. Annan asiakkaalle työkalut arjen kiireen, stressin ja kivun helpottamiseen.

Kannattaa muistaa, että kivuttomuus parantaa elämänlaatua, tuo iloa ja auttaa jaksamaan, puhumattakaan sen positiivisesta vaikutuksesta ympäristöön.

Olen kiinnostunut myös ihmisen muistista. Siksi, että esimerkiksi muistisairaudet ja muistihäiriöt vaikeuttavat ja heikentävät myös kognitiivisia toimintojamme, mikä taas liittyy myös tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin sekä ihmisen kokonaisvaltaiseen toimintakykyyn. Tästä syystä olen kouluttautunut myös Muistimatto ®- ohjaajaksi ja pidän pienryhmiä eri ikäryhmille.

Palveluihini kuuluu myös ihonhoidon erikoisosaaminen. Esteettisen ihonhoidon puolella olen tehnyt kestopigmentointeja eli kevyt-tatuointeja kulmakarvoihin sekä silmien eye-liner rajauksia yli 30 vuoden ajan.

Olen sydänjuuriani myöten koiraihminen ja naprapaatin silmin olen seurannut myös koirien yhä enenevässä määrin lisääntyviä tuki- ja liikuntelin vaivoja. Koiraurheilu on vaativaa ja koirien rakennetta rasittavaa ja siksi hakeuduin erikoistumaan koirien tules-sairauksiin, tutkimiseen, hoitoon sekä ennaltaehkäisyyn.

Pyrin palvelemaan sinua suurella sydämellä sekä kaikella sillä osaamisella, jota minulle on vuosien aikana kertynyt, naprapaattina, syvärentoutusohjaajana, muistimatto-ohjaajana, koirien hoitajana ja ihonhoidon ammattilaisena.

Tervetuloa hoitoon,
nautitaan hyvinvoinnista ja kivuttomasta liikkumisesta niin arjessa kuin vapaalla!

 

Katja Lindin koulutus

Cidesco / SKY kosmetologi 1992
Erikoiskosmetologi 1997
Ammatillinen opettajakoulutus – Opettajan pedagogiset opinnot 2001
Naprapaatti AMK 2009

Lisäkoulutukset

McKenzie A, B, C, D tekniikat manuaaliseen hoitoon (2010)
Neuraalikudoksen mobilisointi manuaaliseen hoitoon (2011)
NLP- practioner; terveys- ja terapia suuntautunut / valmentaja (2012)
Kinesioteippaus (2015)
Syvärentoutusvalmentaja SHL (2018)
EFT- tunnetyöskentelyvalmentaja (2018)
Erikoistuminen koirien tules-sairauksiin, tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn (2017)
Memomat® = Muistimatto- ohjaaja (2019)

Jäsenyydet

Suomen Hypnoosiliitto
McKenzie Instituutti ry
Suomen Naprapaattiyhdistys 
Tampereen Seudun Selkäyhdistys ry 
Suomen Kipu ry
Suomen Yrittäjät

 

Katjan palvelut Amplian hyvinvointikeskuksessa

Katjan naprapaatti– ja muistimatto -palvelut löytyvät Palvelut-osiosta. Alla on listattu muut Katjan tarjoamat palvelut Ampliassa.

 

Syvärentoutus ja EFT -valmennus

Ihminen on psykofyysishenkinen kokonaisuus. Usein meiltä unohtuu, että myös MIELI on eräänlainen lihas, joka vahvistuu harjoittelemalla. Treenattu mieli kannattelee meitä kriisitilanteissa ja kivun keskellä paremmin kuin treenatut pakarat!

Omien voimavarojen vahvistaminen on aina ihmisestä itsestään lähtevä prosessi.

Jaksamisen haasteena ei useinkaan ole yksistään stressin määrä. Väsymisen ja kehon selittämättömien kipujen syynä voi olla myös riittämätön palautuminen kehon ja mielen kuormituksesta. Säännöllinen rentoutuminen auttaa kehoasi ja mieltäsi palautumaan liiallisesta kuormituksesta ja stressistä.

Syvärentoutukseen sisältyy toiveesi mukaisia voimaannuttavia lauseita ja oivalluttavia ajatusmalleja, joilla voit esimerkiksi vahvistaa voimavarojasi, tukea elämäntapamuutostasi tai parantaa rentoutumiskykyäsi ja unenlaatua.
Rentoutus lisää kokonaisvaltaista hyvinvointia, lievittää stressiä, opettaa oman kehon kuuntelua, kehittää kykyä mielikuvatyöskentelyyn, vahvistaa omien voimavarojen hyödyntämistä ja edistää itsetuntemusta sekä vahvistaa immunipuolustusta.

Rentoutushetkessä käytetään erilaisia tekniikoita kuten NLP- tekniikkaa, mielikuvaharjoitteita, erilaisilla tarinoita, jotka tukevat sinun tavoitteita. Hengitystekniikka ohjaa sinut kehorentoutukseen lihas lihakselta, musiikkiavusteisesti ja tarvittaessa liikeavusteisesti.

 

EFT-tapping menetelmä

EFT- (Emotional Freedom Techniques) on stressin fyysisiä ja psyykkisiä ilmenenismuotoja helpottava menetelmä, jota on myös tutkittu laajalti. Käyttökohteina on ollut erityisesti ahdistus, pelot ym. kuormittavat tunteet sekä traumaperäinen stressihäiriö. Näiden osalta tutkimusnäyttö on jo vahvaa, ja lisäksi on tutkittu mm. EFT:n vaikuttavuutta kivunhoidossa sekä esim. opiskelustressin ja tenttijännityksen helpottamisessa.

EFT on kokemuksellinen kehomieli-menetelmä, jossa pyritään pysähtymään oman kokemuksen äärelle tarkastelemaan tunteiden, ajatusten ja kehoreaktioiden välistä yhteyttä. EFT sisältää elementtejä mm. mindfulnesista ja NLP:stä.

Kun kehon akupisteitä stimuloidaan ja samanaikaisesti ollaan hyväksyvästi läsnä itselle, lähettää stimulaatio rauhoittavia signaaleja aivojen pelosta ja uhkasta vastaavalle aivojen mantelitumakkeelle, jolloin rauhoittuminen voi alkaa.

EFT ei hävitä tunnekokemuksiamme, vaan sen avulla opimme kohtaamaan vaikeitakin tunteita rauhassa ja turvallisessa tilanteessa. Tunteiden vapautuminen tarkoittaa enemmänkin sitä, ettemme paina tunteitamme ihon alle syvälle kehoon, jolloin ne alkavat kuluttaa sisäisiä ja ulkoisia voimavarojamme ja tätä kautta lisätä tai edesauttaa mm. kiputilojen syntymistä.

Voimme hyväksyä ja kohdata kaikki tunteemme juuri sellaisina kuin ne ovat ja auttaa kehoa siinä, että tunteilla on vapaus mennä ja tulla vapaasti.

 

Lantionpohjaharjoittelu alipainetekniikan avulla (Hypopressive)

Alipainetekniikka on tehokas hengitysavusteinen harjoitusmetodi, joka ei luo haitallista painetta vatsaonteloon. Tämä tekniikka on suunniteltu keskivartalon ja lantionpohjan tukiharjoitteeksi, ryhdin palauttajaksi, hoitamaan inkontinenssia ja erkaumia.

Tekniikan alipainehengitys vaikuttaa myös suoraan vagushermon toimintaan aktivoiden tehokkaasti parasympaattisen hermoston, laukaisten tehokkaasti stressiä ja jännitteitä.

 

Huoliteltu ja kestävä Purebeau kestopigmentointi kasvoille

Kestopigmentointi on suosittua? Miksi? Se on turvallinen ja käytännön elämää helpottava toimenpide eli kasvojen piirteitä korostava hoitotoimenpide, jonka lopputuloksena saavutetaan aina kauniit ja huolitellun näköiset kulmakarvat eli kulmat ja silmien rajat eli eyelinerit.

Mitä kestopigmentointi käytännössä on?

Pigmentoinnilla tarkoitetaan ihon ylimmän kerroksen värjäystä siihen tarkoitetulla pigmentointilaitteella sekä siihen kehitetyillä steriileillä ja laadukkailla erikoisneuloilla. Puudutusaineiden ansiosta itse pigmentointitoimenpide on lähes kivuton.

Kulmat ja silmien rajaukset

Pigmentointilaitteen neula jättää tarkan, laadukkaan ja kestävän sekä luonnollisen näköisen värin ihon pintaan ja laadukas pigmentointi kestääkin kuukausista vuosiin ihotyypistä ja ihon luonnollisesta uusiutumisnopeudesta riippuen. Kestopigmentoinnin ylläpitotoimenpide kannattaa tehdä aina silloin, kun väriä vielä on tasaisesti nähtävillä ihon pinnalla.

 

Naprapaatin palvelut koirille

Kaikilla koirilla on elämänsä aikana tilanteita, jolloin tarvitaan apua kivunlievitykseen tai liikkumisen ongelmiin. Asiakas voi olla kotikoira, pentu tai seniori.

Vastaanotolle tulee myös harrastekoiria, joille vauhti ja vaaralliset tilanteen saatavat aiheuttaa vammoja ja kolhuja. Juoksijat esimerkiksi kärsivät eniten rasitusvammoista tai yhteentörmäyksissä syntyneistä kolhuista.

Työ-, suojelu- tai metsästyskoirat saattavat joutua alttiiksi erilaisille kontaktivammoille ja muille lajeille tyypillisille haavereille.

Myös koirakot hyötyvät naprapaatin käsittelystä. Yhteinen harrastus saattaa nousta ihan uudelle tasolle, kun molempien liikeradat saadaan auki ja harjoittelu etenee paremmin.

Varaa aika Katja Lindille!