YOUTUBE FB Instagram

Seliina Niemistö

Hiustutkija ja hiushoitaja Seliina Niemistö tarjoaa hiustutkijan palveluita Amplian hyvinvointikeskuksessa. Kiinnostus tutkimustyöhön juontaa juurensa Seliinan bioanalyytikon ammattiin johon hän valmistui 2012.

Seliina on myös aina ollut kiinnostunut parturi-kampaajan työstä. Vuonna 2018 hän suoritti hiusalan perustutkinnon ja päätti yhdistää ammattiensa eri osaamisalueet kouluttautumalla vielä hiustutkijaksi ja -hoitajaksi HiusAkatemiassa.

Hiustenlähtö ei ole vain ulkoinen haitta vaan se kertoo jostain kehon terveydellisestä muutoksesta. Koska keho viestii tilastaan ja puutteistaan hiusten kautta, voimme selvittää hiustenlähdön syitä tutkimalla hiusjuuria.

Tutkimuksella voimme nähdä liittyykö hiustenlähtö esimerkiksi suolistoperäiseen ongelmaan, hormonaaliseen syyhyn tai vaikkapa tulehdukseen tai maksaa kuormittaviin toksiineihin.

Syyt hiustenlähtöön ovat aina yksilöllisiä, joten ne on tärkeää selvittää oikeiden hoitomenetelmien valitsemiseksi.  Hoitosuositusten perustana on pyrkimys palauttaa hiuspohjan normaalitoiminta ja hiuksen ravinnonsaanti sekä turvata uusien hiusten kasvuolosuhteet, terve keho kasvattaa terveitä hiuksia.

Hiuspohjaongelmista kärsii moni. Hiuspohjan ongelmien aiheuttajina voivat olla esimerkiksi sieni-infektiot, punajäkälä, psoriaasi, seborrooinen ekseema ja atooppinen ihottuma. Tutkimalla hiuspohja, voidaan antaa oikeat hoitosuositukset sekä kotihoito-ohjeet.

Varaa aika Selinalle 010 5811 999 tai www.amplia.fi/yhteystiedot

 

Seliinan koulutus

Bioanalyytikko, Tampereen Ammattikorkeakoulu
Laborantti, Valkeakosken ammattioppilaitos
Hiusalan perustutkinto, Koulutuskeskus Sedu
Hiustutkija ja hiushoitaja, HiusAkatemia

Seliinan palvelut Amplian Hyvinvointikeskuksessa

Hiusjuuritutkimukset

Tutkimuksessa tutkitaan hiuspohja ja otetaan hiusnäytteitä. Näytteet otetaan nyppäämällä hius irti hiuspohjasta. Näytteet tutkitaan mikroskoopilla ja pääset myös itse näkemään löydökset. Löydösten perusteella annetaan suositukset ongelman hoitamiseksi ja ohjataan tarvittaessa hiushoitajalle, lääkärille tai verikokeisiin. Hiusjuuritutkimuksessa kartoitetaan myös  ruokavaliota ja terveydentilaa esitietokaavakkeen avulla. Tutkimus kestää n. kaksi tuntia.

Hiuspohjatutkimukset

Hiuspohjatutkimuksessa tutkitaan hiuspohja ja otetaan hiusnäyte, jonka avulla hoitosuositusta voidaan täsmentää. Näyte otetaan nyppäämällä hius irti hiuspohjasta. Tutkimuksen perusteella laaditaan suositukset sopivista hoidoista sekä kotihoito-ohjeet. Tutkimus kestää n. tunnin.

Varaa aika Seliina Niemistölle!