Kyllä kansa tietää

Ihminen itse on usein oman kehonsa paras tuntija. Energinen ja hyvä olo ovat hyviä terveysmittareita.

Tänä päivänä useat ovat vieraantuneet omasta kehostaan. Stressaantunut olotila, ylipaino, suolistovaivat, makeanhimo, nivelten jäykkyys, kivut, päänsärky ovat useimmille arkipäivää. Pidämme näitä tuntemuksia jopa normaaleina. Ne kertovat kuitenkin kehomme epätasapainotilasta.

Tärkein vaikuttava asia kehomme hyvinvointiin on päivittäinen ruokavaliomme. Tällä hetkellä ravitsemusasioissa erityisesti ravintorasvat ovat kuuma aihe. On tärkeää ymmärtää rasvoihin liittyen, että tarvitsemme sekä pehmeitä että kovia rasvoja.

Keholle tärkeää voi, kalan rasvat ja oliiviöljy

Pelkästään kasviöljyjen käyttäminen ei ole terveellistä. Samoin myöskään pelkästään voin käyttö ei ole optimaalista. Käyttämällä päivittäisessä ruokavaliossa voita, monipuolisesti kalan rasvoja ja oliiviöljyä olemme tilanteessa, jossa kehomme on rasvojen suhteen lähellä tasapainoa.

Useat suomalaiset ovat alkaneet kuunnella enemmän omaa kehoaan ja valita niitä ruoka-aineita, joiden päivittäisestä käytöstä tulee parempi olo. Kysymys ylipainoisten määrän kasvaessa ei ole pelkästään kalorien rajoittamisesta ja kevyttuotteiden valitsemisesta vaan verensokeriin ja hormonitoimintaan optimaalisesti vaikuttavasta ruokavaliosta. Karppaus, oikein toteutettuna, mahdollistaa sekä verensokerin hallinnan, vitaliteetin kohoamisen sekä tasapainoisen ja virkeän olotilan.

Pelkästään voin kulutuksen kasvu 20 % ei ole oikotie onneen, vaikkakin suunta on hyvä. Kalan rasvojen ja oliiviöljyn käytön kasvu näyttää suuntaa vielä voimakkaammin kohti terveempää elämää. Vanhemmat sukupolvet ja karppaajat tietävät kokemuksesta nämä rasva-asiat.

Kyllä kansa tietää.