Äidin kokema turvallisuuden tunne tukee lapsen tervettä kehitystä

Turvallisuuden tunne on yksi lapsen ensisijaisista kehityksellisistä tarpeista. Biodynaaminen kraniosakraaliterapia on turvallinen ja  vaikuttava hoitomenetelmä raskaana oleville äideille ja lapsille. Se tukee ja luo turvallisuuden kehollista tunnetta.

Äidin hyvinvointi ja turvallisuuden tunne vaikuttaa positiivisesti lapsen terveeseen kehitykseen. Mitä turvallisempina äiti ja vauva sekä perhe kokevat ympäristönsä, sitä paremmin vauvan elimistö kehittyy.

Raskausaikana, äidin keho on myös sikiön ulkoinen keho, johon sikiö samaistuu eli kaikki mitä hänen äitinsä kokee ja tuntee, kuten erilaiset tunteet ja tuntemukset esim. stressi, ilo, suru tai rauhallisuus. Alkiolla on oma tietoisuus ja hän ei ole erillinen äidistä oleva. “Kohdussa kasvavalla alkiolla on oma kokemuksensa ja sen päälle hänen äitinsä kokema kokemus” Jaap van der Wal, embryologi.

Äidin raskauden aikainen pitkäaikainen stressi vaikuttaa heikentävästi lapsen kehitykseen ja tulee vaikuttamaan lapsen elämään. Sen sijaan odottavan äidin hyvinvointi ja stressittömyys ovat erittäin tärkeitä kasvavan sikiön hyvinvoinnille ja terveelle kehitykselle. Kun äiti huolehtii itsestään rentoutumalla esimerkiksi ottamalla päiväunet, meditoimalla tai käymällä hoidossa joka tukee hänen läsnäoloaan. Kun kohtelemme äitejä hyvin, niin vuorostaan kohtelemme myös vauvoja hyvin.

Autonominen hermostojärjestelmämme on välttämätön kehomme fysiologisten toimintojen ylläpitämiseksi, kuten esimerkiksi sydän- ja verisuonijärjestelmälle, hengityselinten toiminnalle sekä ruoansulatusjärjestelmälle. Autonominen hermosto on yhteydessä myös mielialaan, muistoihin ja tunnetilojen säätelyyn.

Biodynaamisessa kraniosakraalihoidossa äidin keho-systeemi palautuu ja asettuu luonnolliseen sisäiseen hiljaiseen rytmiin. Autonomisen hermoston tasapainottumisen myötä äidin on mahdollisuus syventää suhdettaan kohdussa olevaan vauvaansa.

On olemassa yksi hidas värähtelevä rytmi joka edistää autonomisen hermoston tasapainoa ja virittää äidin ja lapsen yhteen. Biodynaamisessa kraniosakraaliterapiassa kutsumme tätä Long Tideksi eli ns. “pitkäksi aalloksi” jota hoitaja seuraa ja aistii.

Biodynaaminen kraniosakraaliterapia on kokonaisvaltainen, hellävarainen ja manipuloimaton kehon kosketusterapia. Se perustuu kehossamme läsnäoleviin luontaisiin elämää ylläpitäviin voimiin ja terveyteen. Kraniosakraaliterapian juuret ovat osteopatiassa.

Biodynaamista kraniosakraaliterapiaa nyt Amplia Klinikalla.

Chintana Seppä, sertifioitu Biodynaaminen kraniosakraaliterapeutti, BCST.